Siirry pääsisältöön

Kesälukumaraton 17.6.2017


Kesälukumaraton aloitettu myöhään kauniina kesäiltana klo 23. Iltaselle oli ohjelmassa myös halon halkomista ja saunakutsu, joten maratonin aloitus lipui viimetunneille, mutta mukava kokeilla joskus näinkin.

Sääennustusten mukaan keli on viilenemään päin, joten tuntui hienolta nauttia kesän lämmöstä ja valoisuudesta täysin siemauksin, ensin halkojen, sitten kirjan parissa. Aloitin maratonin jatkamalla kesken olevaa Pauliina Vanhatalon Keskivaikeaa vuotta. Maratontapoihini kuuluu nukkua välissä kunnon yöunet, ja niin tein tälläkin kertaa. Aamulla jatkoin hivenen samaa teosta, mutta maratoonaamiseen tulee jälleen pientä taukoa, kun velvollisuudet kutsuvat joksikin aikaa. 

Tässä vielä kuva eilen pihakirppisrallista löytämästäni kehdosta, johon kokosin mahdollisia maratonlukemisia. Iloa ja intoa muiden maratoonarien matkaan ja palaamisiin :)


Maratonin lopetus

Lopetan hyvin rikkonaisen mutta muutoin mukavan lukumaratonini sunnuntai-iltana hetki ennen ilta yhtätoista.
Luin
- Keskivaikeaa vuotta 116 sivua (aluksi innolla, mutta hetkittäin aloin puutumaan ja sitten tekikin mieli vaihtaa lukemista)
- Jenni Haukion toimittamaa runontologiaa Katso pohjoista taivasta 89 sivua (paljon hyvin tuttua isänmaallista runoa tuli kahlattua nopeasti, sopi kyllä hyvin kesäiseen tunnelmaan)
- Enni Mustosen Paimentyttöä 92 sivua (teoksen maailma imee itseensä).

Yhteensä 297 sivua.

Tulos oli minulle hyvin tyypillinen, sillä maratonini ovat verkkaisia ja varsinkin nyt kun en ole edes lomalla kuten aiemmilla kerroilla, viikonlopulle on kertynyt kovasti muutakin puuhaa. Mukavaa oli olla jälleen mukana :)

Kommentit

  1. Hieno kehto! Keskivaikea vuosi oli minusta rohkea ja jotenkin hyvin lohdullinen teos. Mukavaa maratonia!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kehdon löytyminen oli kyllä hyvin onnellinen juttu! Kuvauksesi sopii hyvin teokseen. Tarkoitukseni on vaihtaa välillä kirjaakin, kun palaan taas maratonin pariin.

    VastaaPoista
  3. Se jäi sanomatta, että vaikka Keskivaikea vuosi on hyvä kirja, en sitä itsekään kyllä varmaan yhteen putkeen olisi pystynyt lukemaan. Vaatii sulattelua. Tuon Haukion koostaman runokokoelman voisi kyllä hankkia omaan hyllyyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta :) Juu tuo runokokoelma oli mukava saada itselle niin voi hiljakseen lueskella eteenpäin.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Novellimaraton 17.-18.12.2016

Laimea Stoner, leiskuva Lempi ja muuta kuunneltua

Pasi Lampela: Kirottujen ilot