lauantai 22. marraskuuta 2014

Kulttuurielämää Kuopion kulmillaViime päivät ovat olleet kulttuuri-intoisen unelmapäiviä Kuopiossa. Eilen illalla avattiin Kirjakantti-viikonloppu ja julkistettiin vuoden Savonia-ehdokkaat. Pasi Lampelan Kirottujen ilot olen sattumoisin jo lainannut luettavaksi, mutta muihin palkintoehdokkaisiin en ole etukäteen tutustunut.

Ehdokkaat Savonia-palkinnon saajaksi  ovat:

Pirjo Hassinen: Sauna Paradis
Antti Holma: Järjestäjä
Pasi Lampela: Kirottujen ilot
Asko Sahlberg: Yö nielee päivät
Jouni Tossavainen: New Yorkin lentävä suomalainen
Helena Waris: Vuori


Avajaisiltana Antti Heikkinen kävi kertomassa, mitä hänelle on tapahtunut ja paikalliset kirjailijat keskustelivat erityisesti nuortenkirjallisuudesta. Ilta oli täynnä sanojen taikaa ja sanomattoman syvää tunnelmaa. Pääsin ilokseni juttusille Amman lukuhetken Aino-Marian kanssa ja innostuin kuullessani, että myös Savossa on ollut kirjabloggaajien tapaamisia. Tovin kuluttua käynnistyy lauantain ohjelma, joka alkaa Savonia-ehdokkaiden haastattelulla Kuopion kaupunginkirjastolla. 

Eilen oli hyvä päivä, jonka sain viettää samanmielisten kanssa: päivä äidinkielenopettajien iPad-koulutusta ja ilta kirjallisuuskeskustelujen kuuntelua. Mutta erityisen kovasti sävähdytti toissapäiväinen esitys Lempee & lovee Teatteri Kulmassa. Puhti ja Pekko Käppi saivat hetkessä unohtamaan päivän, jolloin kaikki oli mennyt pieleen. Hetkessä he saivat pienen esitystilan täyteen eloa ja riemua ja niin laulut kuin muukin esitys olivat aivan huikeita. Sanoo minä, joka ei ollut paikalla, kun musikaalisuutta jaettiin. 

Olen myös löytänyt lempikirjani. Siitä uusi postaus lähiaikoina. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti