Siirry pääsisältöön

Sibeliuksen maanantai + synttäriarvonta
Hyvää arki-iltaa! Kun makaa tautivuoteessa turhautumiseen niin arvostaa maanantaita, töihin pääsyä ja tunnetta, että rattaat pyörivät. Jee! Myös blogini on elossa ja merkkipäivä lähenee. Omaa muotoutumistaan ja omistajan sitoutumista kypsytellyt blogini täyttää 18.12. sen ensimmäisen !! \o/\o/ ;) Luonnollisesti aion järjestää synttäreiden kunniaksi arvonnan, josta kerron lisää tässä postauksessani. 

Ensin kuitenkin kuulumisia. Mitä olen lukemassa? Vasemman puoleisessa kuvassa ei tällä kertaa ole kirjanselkäruno vaan lukupinkkani, jonka kanssa meinaa välillä mennä tuntosarvi kuuhun. Onko fyysisesti mahdollista lukea kuutta kirjaa yhtä aikaa? Tai mikä on se sääntö, jonka mukaan valitaan?

No, ylimmäinen, Märta Tikkasen Vuosisadan rakkaustarina on kohta luettu. Jostain syystä minulla on tapana viipyillä runoteoksissa pitkään ikään kuin en haluaisikaan päästää niitä niin vähällä, pitää heidät hieman pidempään. 

Muut pinon teokset ovat:

- Sirpa Kähkönen: Mustat morsiamet
- István Örkény: Minuuttinovelleja
- Natalie Goldberg: Hyvä kaukainen ystävä
- Martti Anhava: Romua rakkauden valtatiellä. Arto Mellerin elämä
- Charles Bukowski: 234 runoa 

Mikä näistä liittyykään harrastukseeni, joka saa pian uusia muotoja, mikä kotiseututietämiini ja mikä hyppäsi käpälääni kirjaston esittelyhyllystä? Näistä lisää, kunhan teoksista on sanomista.

Oikeanpuoleinen kuva esittää blogivihkoani, jonka hankin, kun ryhdyin aktiivisesti bloggaamaan. Siihen kokoan kirjat ja ideat, joihin olen ryhtymässä. Mihin olenkaan siis ryhtynyt? 

- Ryhdyin Polva-lukuhaasteeseen, jossa luen syntymäni vuonna ilmestyneen Tiina vauhdissa ja bloggaan kirjasta 6.1. klo 11.30. 

- Päädyin myös ryhtymään Talven lukuhaasteeseen, jonka ohjeet ovat Ullan blogissa Ullan Luetut kirjat. Lukupinkkani ei tosin tällaisenaan sisällä yhtään haasteeseen sopivaa teosta. Taidankin olla vähemmän järjestelmällinen kuin mitä yleensä annan ymmärtää. Yksi teos on tosin varma: Mika Waltarin Joulutarinoita. Hieman mietiskelen, kävisikö syksyn osioon kirja, jonka nimessä on tuuli, kun talven osioon käy lumi?! Mitä mieltä olette? 

Tämä merkkimiehen syntymäpäiväksi liputettu maanantai on ollut minulle ulkotodellisuuden pimeydestä (ja märistä sukista) huolimatta äärimmäisen valoisa. Ne arjen pienet ilot. Enkä voisi parempana päivänä blogini synttäriarvontaa kajauttaa kuuluville. 

¤ Kunnia siis Sibeliukselle, nyt seuraa synttäriarvonnan säännöt

    ¤ Palkintona on kirja, (joka on yllätys vielä minullekin).
    ¤ Jokainen tästä eteenpäin, aina 18.12. klo 18.12 asti blogini mitä tahansa postausta kommentoinut         saa yhden arvan. (Selvyyden vuoksi: uusi kommentti ei enää tuo uutta arpaa.)
    ¤ Toisen arvan saavat ne kommentoijat, jotka joko ovat jo seuraajiani tai liittyvät seuraamaan. 
    ¤ Pidän listaa mukanaolijoista, pöllövihossani tietysti :).
    ¤ Leikin loputtua suoritan arvonnan, pyydän voittajan osoitteen ja postitan palkinnon. 

Onnea kaikille arvontaan! Arvonnasta saa välittää tietoa. Kommentit

 1. Onnea jo hieman etukäteen yksivuotiaalle! :) Kahdella arvalla mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten mukavaa! Olet ensimmäinen arpojen saaja :) Ja kiitos! Sinulle myös onnittelut Copycat-voitosta. Kuvasi oli todella upea :)

   Poista
  2. Hauskaa lähteä mukaan jännäämään. Ja kiitos paljon onnittelusta! :)

   Poista
 2. Onnea lähestyvistä synttäreistä! :)
  Lukupino on täälläkin venyvä käsite: mulla on tällä hetkellä kesken kolme kirjaa...

  Kahdella arvalla mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 3. Onnea lähestyvistä synttäreistä täältäkin! :) Olet samanlainen kuin minä: luettavien kirjojen pinot huojuvat korkeina ja kesken on samanaikaisesti monta erilaista kirjaa. :D Ja voi mitä kirjoja sinulla onkaan luvussa, Tikkasta ja Kähköstä (molemmat suursuosikkejani), ja Bukowskin runoja. Oi että!

  Kahdella arvalla osallistun minäkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinulle myös kaksi arpaa :) Mukava kuulla, että en ole pinoineni yksin. Kun saan Vuosisadan rakkaustarinan luettua, siirryn varmaan juurikin Kähköseen.

   Poista
 4. Synttärionnittelut. :) Liityin juuri lukijaksi, joten olen kahdella arvalla mukana. Ihana blogivihko! Minulla muistivihkon virkaa toimittaa vanha käyttämättömäksi jäänyt kalenteri :D, jossa oli varattu iso kirjoitustila joka päivälle. En tosin kovin aktiivisesti käytä sitä tähän blogitouhuunkaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Sinulle myös kaksi arpaa. Mietinkin muuten sitä, onkohan muilla blogia varten muistivihkoja, joten mukava kuulla.

   Poista
 5. Synttärionnittelut!
  Liityin juuri lukijaksesi, joten kahdella arvalla olen arvonnassa mukana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista ja sydämellisesti tervetuloa niin lukijaksi kuin arvontaankin :)

   Poista
 6. Taitaa olla bloggareilla yleistä että on monta kirjaa kesken... (yksi sängyn vieressä, yksi nojatuolin vieressä, yksi ruokapöydällä, yksi varalta aloitettu jos muut eivät juuri sillä hetkellä nappaa...) :D Onnittelut blogille ja emännälle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, siltä kyllä vaikuttaa :) Kiitos kovasti onnitteluista! Sinulle tulee myös kaksi arpaa synttäriarvontaani :)

   Poista
 7. Toivottavasti tauti kaikkoaa nopeasti, jotta pääset kunnolla lukemaan pinoasi pienemmäksi. Minä en kykene lukemaan kuin kahta kirjaa samanaikaisesti. Sellainenkin tapahtuu vain silloin, jos kyllästyn kesken kirjan ja laitan sen vähäksi aikaa syrjään lukeakseni toisen vetävämmän teoksen ;-)

  Oikein paljon onnea synttäreiden johdosta! Olen yhdellä arvalla mukana =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo kuulostaa järkevältä. En tosin itsekään lue varsinaisesti kaikkia pinon kirjoja yhtä aikaa, mutta jostain syystä en malta lainata vähempää, vaan kokoan näitä pinoja ja joudun sitten miettimään, mistä aloittaisin ja muutamien välillä seilaan sitten fiiliksen mukaan. Arpa myös sinulle!

   Poista
 8. Onnea jo etukäteen! Olen lukijasi, joten olen kahdella arvalla mukana juhlinnassa.

  Runojen lukeminen on minulla hyvin samankaltaista, hidasta ja varmistelevaa. Ja siksi niin ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mukava kuulla, että on samanhenkisiä runojen lukijoita. Merkitsen sinulle kaksi arpaa :)

   Poista
 9. Löysin vastikään blogisi, kiinnostuin, liityin lukijaksi :). Osallistun täten myös arvontaan kahdella arvalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi! Merkitsen sinut heti mukaan arvontaan, kun kohta saa arpoa :)

   Poista
 10. Kahdella arpaisulla mukana, ja tosi mieluisaa oli löytää tänne blogiisi. Joskus ne kirjapinot hieman ahdistaakin, kun aika on rajallista ja työ haittaa harrastuksia :D . Ennen saatoin poukkoilla kirjasta toiseen, nyt elän kirjan kerrallaan ja se sopii minulle.
  Tervetuloa vastavierailulle minun kirjablogiini tuhansiasivuja.blogspot.fi - sielläkin on arvonta meneillään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa blogini seuraajaksi! Totta, ja tuo ratkaisusi pitäytyä yhdessä kerrallaan on kyllä kadehdittava ja varmasti toimiva ratkaisu. Merkitsen sinut mukaan arvontaan ja tulen ehdottomasti vastavierailullekin:)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Novellimaraton 17.-18.12.2016

Laimea Stoner, leiskuva Lempi ja muuta kuunneltua

Pasi Lampela: Kirottujen ilot