Siirry pääsisältöön

Bonsoir blogosfääri!

Blogi on ollut hiljaisena, koska matkasimme pitkin Ranskaa 11. - 19.6. Alkuun lomailimme Saint Tropezin kulmilla, mistä ajelimme rannikkoa pitkin Cannesin, Nizzan ynnä muiden rantakaupunkien kautta Mentoniin. Hurahdimme myös Monacon läpi ja käväisimme tagliatellella Italian puolella San Remossa. Ranskan ja Italian rajalla näimme mieltä osoittavia pakolaisia ja seurasimme asiaa italiankielisistä uutisista trattorian televisiosta sekä ranskankielisistä uutisista hotellihuoneessa, vaikka emme juuri mitään ymmärtäneetkään.

Autolla liikkuminen oli tiestysti mukavaa, mutta aika kallista, koska Ranskassa moottoriteillä on tiemaksut ja vuokra-auton piti levätä Pariisin parkkihalleissa. Loppuloman elelimme siis unelmien Pariisissa, joka oli tavallaan kuvitelmien kaltainen ja silti erilainen. Paljon jäi vielä seuraavaan kertaan, koska viivyimme Pariisissa vain kaksi kokonaista päivää. 

Kohteiksi valitsimme tasapuolisesti kummankin mielenkiinnonkohteita:
- Eiffel-torni
- Riemukaari
- Orsay-museo
- Pariisin katakombit

Matka vaati paljon organisointia, koska yövyimme useissa eri hotelleissa ja kiertelimme niin autolla kuin metrollakin eri suunnissa. Matkalukemiset jäivätkin menomatkan lennon varaan ja Ranskanmaalla luin vain oppaita. Pikku hiljaa on palattu arkilomarytmiin ja voi kenties jatkaa lukunautintoja ja kirjabloggaamista siitä, mihin se ennen matkaa jäi. 

Kesätunnelmaa kaikille ja kuullaan pian! :)

Kommentit

  1. Nizza, Monaco ja San Remo. Ja tietysti Pariisi! Ihania matkakohteita. Pariisiin kannattaa mennä toistekin ja pitemmäksi aikaa.

    VastaaPoista
  2. Pariisi on minunkin haaveissani, mutta vielä ei ole tullut siellä käytyä. Mukavia lomatunnelmia ja kuvia. Kesäkuu on hyvää aikaa reissata Euroopassa ainakin omien kokemusten mukaan. Turistikausi ei ole vielä täydessä vauhdissa ja on sopivan leppoisa tunnelma.

    VastaaPoista
  3. Totta, oli mukavan leppoisaa ja uudelleenkin huvittaa mennä! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Novellimaraton 17.-18.12.2016

Laimea Stoner, leiskuva Lempi ja muuta kuunneltua

Pasi Lampela: Kirottujen ilot